De problematiek en etiologie van een gemutileerde casus is veelal divers. Als te snel wordt gegrepen naar definitieve, onomkeerbare oplossingen, kunnen een of
meerdere oorzaken onbehandeld blijven. In de onderstaande casus werd gewerkt aan de hand van een inleidend behandelplan waarbij de dringende zaken eerst werden aangepakt. Na een ‘parkeerfase’, waarbij de parodontale en endodontische (her)behandelingen werden geëvalueerd, werd verder gegaan met een definitief restauratief behandelplan.

Een 52-jarige patiënt meldde zich met de angst dat zijn voortanden binnen korte tijd zouden fractureren. De eigen tandarts van de patiënt had hem verwezen naar een Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde. Door een gebrekkige communicatie over het mogelijk te volgen behandelplan verloor de patiënt zijn vertrouwen in het centrum. Patiënt werd in tweede instantie verwezen naar de kliniek voor complexe tandheelkunde in het Radboud UMC, waar onderstaande behandeling uitgevoerd werd.

Bekijk het artikel
Lees verder (PDF)