Mondhygiëne

Mondhygiëne

Een gezonde mond vormt de basis voor een duurzaam gebit. Onze mondhygiënisten ondersteunen en begeleiden u in het onderhoud van uw tanden en kiezen. Met de mondhygiënist werkt u samen aan een optimale mondverzorging. Tijdens uw intake krijgt u uitleg welke aanpak past bij uw gebit.

Behandeling

De behandeling is een samenwerking tussen u en de mondhygiënist. Tijdens de behandeling wordt er door middel van coaching en motivational interviewing gedragsverandering gestimuleerd, wat leidt tot een gezonde mond. Tevens is behandeling altijd gewenst zolang u uw eigen tanden en/of implantaten heeft.

Wat wordt er van u verwacht?

Voor een duurzaam resultaat is het van belang de adviezen van de mondhygiënist op te volgen.

In onze praktijk begeleidt de mondhygiënist uw mondverzorging. Tanden en kiezen die goed en natuurlijk gevormd zijn, kunnen beter worden gereinigd met behulp van een (elektrische) tandenborstel en interdentale hulpmiddelen (floss, tandenstokers en ragers).

Kosten

De kosten van uw mondhygiëne afspraken zijn sterk afhankelijk van de gezondheid van uw tandvlees en uw dagelijks inspanning om de mond schoon te houden. Voor rond de €200 per jaar kunnen veel mensen hun gebit onderhouden en veel problemen voorkomen. Indien de fundering van uw tand ontstoken raakt, ook wel parodontitis genoemd, zal de eerste behandeling en ook het onderhoud toenemen in kosten. Indien dit op u van toepassing is zal uw situatie beoordeeld worden tijdens een mondhygiëne intake en volgt een kostenbegroting.

Het behandeltraject

Service en kwaliteit staan bij ons voorop. Wij willen samen met u een mooi, gezond en duurzaam resultaat bereiken en behouden. Een resultaat dat gezien mag worden, omdat het zo goed bij je past!

Behandel video's

Preventie
Parodontitis

Veelgestelde vragen over

Mondhygiëne

Restauratieve tandheelkunde is veelomvattend en daarom kunnen wij ons voorstellen dat u de nodige vragen heeft. Wij hopen dat u hieronder de meeste antwoorden op uw vragen kunt vinden!

Nawal Mulay

Mondhygiënist

Mondhygiënist Nawal Mulay heeft een passie voor schone en witte tanden. Hiervoor is zij mondhygiënist geworden. De behandelingen bij haar houden meer in dan tandsteen verwijderen alleen, het bestaat uit een groot deel instructie én voorlichting.

Voor meer informatie over bleken (witte) tanden kunt u ook bij haar terecht.

Uw team

Nawal Mulay

John Gouriye

Mondhygiënist

Mondhygiënist John Gouriye heeft al een lange carrière in de tandheelkunde achter de rug, voordat hij mondhygiënist werd. Door zijn ervaring, helpt hij graag de patiënten met ontstoken tandvlees, om die zo snel mogelijk weer gezond te krijgen.

Daarnaast kunt u ook bij hem terecht voor kleine vullingen, gezien hij mondhygiënist nieuwe stijl is. Dat zijn ambitie ver reikt is te bemerken, gezien hij nu ook in opleiding wil gaan voor tandarts.

Uw team

John Gouriye

Mette Griffioen

Mondhygiënist

Mondhygienist Mette Griffioen is sinds 2023 afgestudeerd aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde. Naast het behandelen van volwassenen en kinderen heeft zij zich toegelegd op het vervaardigen van kleine restauraties onder rubberdam.

Uw team

Mette Griffioen

Wil je langskomen voor een consult?

afspraak maken