Apparatuur

Een voorspelbare en duurzame behandeling vergt een nauwkeurig voorbereiding en behandelapparatuur om minimaal invasief te werken. Op deze pagina leest u meer welke apparatuur wij gebruiken om dit voor u mogelijke te maken.

CBCT
CBCT
CBCT staat voor Cone-Beam Computed Tomography en geeft ons de mogelijk tot het maken van een 3D scan van uw bot en tandvlees. Deze digitale 3D beelden zijn van belang om een behandeling zo goed mogelijk voor te bereiden. In de CBCT scan kunnen anatomische structuren zoals zenuwen en sinussen goed in kaart worden gebracht, zodat er kans op beschadigingen of complicaties tijdens de chirurgie tot een absoluut minimum terug gebracht kan worden. Door middel van de CBCT scan kunnen anatomische structuren zoals zenuwen en sinussen goed in kaart worden gebracht, zodat er kans op beschadigingen of complicaties tijdens de chirurgie tot een absoluut minimum terug gebracht kan worden.
Intra-orale scanner (mondscanner)
Intra-orale scanner (mondscanner)
De intra-orale scanner vervangt het maken van ouderwetse afdrukken (vaak ook gipshappen genoemd). Voor een goede behandelplanning hebben wij een nauwkeurige registratie nodig van uw gebit vandaar dat wij een intra-orale scanner gebruiken om digitale 3D gebitsmodellen te maken.
Piezo
Piezo
Binnen onze praktijk maken wij gebruik van Piezo instrumenten. Dit geeft ons de mogelijkheid het bot te bewerken, maar de kans op schade aan zachte weefsel te minimaliseren. De Piezo beweegt op een ultra-sone frequentie waardoor zeer nauwkeurig door gemineraliseerde structuren kan worden gesneden. Een dergelijke techniek wordt vaak ingezet bij een botopbouw in de neusbijholte, een wortelpuntbehandeling of bij een complexe verstandskiesverwijdering.