Implantologie in de tandheelkunde houdt in dat titaniumschroeven in het kaakbot worden geplaatst, daar waar gebitselementen verloren zijn gegaan. Een implantaat is dan een nieuwe wortel, waarop bijv. een kroon gezet kan worden. Een implantaat kan gebruikt worden om:

  1. Een verloren tand of kies te vervangen (enkeltandsvervanging)
  2. Meerdere tanden of kiezen te vervangen (bruggen op implantaten)
  3. Als steun en retentiepunt voor een frame (het gebruik van retentie-ankers, de zogenaamde haakjes, is dan overbodig)
  4. Als retentiepunt voor een kunstgebit (het klikgebit) in de boven- of onderkaak

Als een tand of kies verwijderd wordt, kan het kaakbot aldaar erg smal worden. In die gevallen kan alleen geïmplanteerd worden na een botopbouw. Als het erg smal is, dient de botopbouw vooraf uitgevoerd te worden. In de meeste gevallen kan de botopbouw direct met het plaatsen van het implantaat worden uitgevoerd.

Tandarts Abas is gespecialiseerd in het plaatsen van implantaten en heeft inmiddels meer dan 1500 implantaten geplaatst. Daarnaast publiceert Tandarts Abas artikelen op het gebied van implantologie en geeft hij er diverse lezingen over aan tandartsen. Voor MegaGen Benelux is Tandarts Abas klinisch adviseur.

imp

Behandeling:

  1. Consult en uitleg over de behandeling. Na afloop wordt er een begroting voor de kosten opgesteld.
  1. Implantaatchirurgie al dan niet met botopbouw. Na 2 weken worden de hechtingen verwijderd.
  1. Na een genezingsperiode van 6 weken tot 3 maanden wordt de 2e fase chirurgie uitgevoerd. Dit is het plaatsen van een genezingsdopje.
  1. Afdrukken voor een kroon na 4 weken.
  1. Plaatsen van de kroon na 3 weken.

Kosten:

Het plaatsen van een implantaat is zeer patiënt specifiek. Elke locatie van de mond is net even anders hoeveel kaakbot er is en hoe de botkwaliteit is, welke anatomische structuren er zijn en hoeveel tandvlees aanwezig is.

De diverse factoren vereisen een specifiek behandelplan voor U.
Daarnaast zijn er verschillende variaties aan kronen en bruggen, afhankelijk van de keuze van het materiaal en hoe natuurlijk deze moeten zijn. Een voortand vergt van de technieker meer werk dan een kies, omdat deze vol in het zicht is en daarom identiek aan de reeds aanwezige tanden moet worden gemaakt. Elke unieke gebitsituatie vergt dus een specifieke begroting.

De kosten van een eerste consult zijn € 127,58 (code J01 en X22 of x21)
U krijgt hiervoor :
– Consult van 30 minuten
– Kaakoverzicht röntgenfoto (OPT code x21)
– Informatie over implantaten
– Medische en technische beoordeling van de mogelijkheden
– Informatie over de soorten behandelingen die mogelijk zijn
– Behandelplan
– Begroting

Niet inbegrepen zijn de kosten voor :
– 3D scan

In sommige gevallen is aanvullende informatie nodig om een behandelplan en begroting te maken. Wij zullen u dan een verwijsbrief geven voor de 3D scan. Na het beoordelen van de 3D scan kunnen een definitief behandelplan met een bijbehorende begroting voor u maken.