Team

Tandarts

Luke Bosker

Tandarts Luke Bosker, is naast regulier tandarts, gespecialiseerd in het maken van mooie tanden middels composiet- of porseleinen facings en orthodontische behandelingen middels Invisalign-beugels.

Als een expert op het gebied van esthetische tandheelkunde heeft Luke Bosker zich jarenlang toegelegd op esthetische behandelingen. Hij heeft waardevolle ervaring opgedaan door te leren van vooraanstaande restauratieve en esthetische tandartsen en heeft talloze bij- en nascholingen gevolgd op dit gebied.

‍Door zijn jarenlange ervaring met Invisalign heeft hij de status Platinum Elite Provider. Patiënten van buiten onze praktijk, kunnen hiervoor ook bij hem terecht. Na een kort consult kan hij u daar meer over vertellen. Luke is werkzaam op de maandag, dinsdag.

Luke Bosker

Luke

is gespecialiseerd in de volgende behandelingen

Tandarts
Luke Bosker
aanwezig op:
ma
di
wo
do
vr
ma
di
wo
do
vr
*om de week op maandag aanwezig.

Maak direct een afspraak bij

Luke

afspraak maken

Publicaties van

Luke

Tandarts
Luke Bosker

Indirecte keramische facings - Facings: van composiet naar porselein

Keramische facings, of (directe) composietfacings kunnen, mits juist geïndiceerd, een mooie oplossing vormen voor patiënten bij wie tandweefsel mist of die een esthetische correctie wensen. Het klinische succes van composietfacings is afhankelijk van vele factoren, onder andere de kunde van de behandelaar, maar ook de functionele belasting en zelfs de tandpasta (abrasiviteit) die een patiënt gebruikt. Wanneer een patiënt vraagt om een duurzamer esthetisch eindresultaat dan dient keramiek zeker overwogen te worden.

Tandarts
Luke Bosker

Restauratieve en esthetische tandheelkunde - Extractie of restauratie?

Wanneer een tand in de esthetische zone tot aan gingiva-niveau afbreekt, of zelfsdaaronder, lijkt het voor de hand liggend om aan een extractie en implantaat te denken.Wanneer dit tegelijkertijd bij twee naastliggende elementen gebeurt wordt het al lastiger.Gezien implantaten in de esthetische zone en met name implantaten naast elkaar nietaltijd de esthetische uitkomst geeft waar we op hopen, is het zinvol om te heroverwegenof extractie echt de enige oplossing is.

Tandarts
Luke Bosker

Vervangen van een gechipte kroon - Aanvullende registraties bij een indirecte restauratie

Occlusale slijtage van elementen en restauraties kan zich voordoen bij een normale occlusie en articulatie en wordt verergerd als een patiënt bruxeert. Maar als een restauratie occlusaal slijt of chipt terwijl de natuurlijke elementen niet dezelfde schade vertonen, kan dit als oorzaak hebben dat niet de juiste beetregistratiemethoden zijn toegepast. Het kan ook worden veroorzaakt doordat de tandtechnicus de aangeleverde informatie niet op de juiste manier heeft kunnen verwerken bij het vervaardigen van de restauratie. Het maken van een extra registratie in centrale relatie naast de registratie in maximale occlusie levert in de meeste gevallen twee verschillende posities op waarin de modellen tegenover elkaar gezet kunnen worden. Dit is waardevolle informatie die door de tandtechnicus geïnterpreteerd en verwerkt moet kunnen worden.