Implantologie

Implantologie in de tandheelkunde houdt in dat titaniumschroeven in het kaakbot worden geplaatst, daar waar gebitselementen verloren zijn gegaan. Een implantaat is dan een nieuwe wortel, waarop bijv. een kroon gezet kan worden.

Parodontologie

Parodontologie is de leer van het tandvlees en aanhechting van de wortel aan het kaakbot (steunweefsel). We spreken van gingivitis als het tandvlees ontstoken is en parodontitis als de aanhechting van de wortel verloren gaat (=botverlies rondom tanden en kiezen).

Restauratieve Tandheelkunde

Restauratieve Tandheelkunde houdt in het herstellen van verloren gegane weefsel aan gebitselementen, met bijvoorbeeld directe restauraties (zoals het maken van composietvullingen) of indirecte restauraties (zoals het maken van porseleinen facings of kronen).

Onzichtbare beugel

Onzichtbare beugels voor zowel jongeren als volwassenen bij tandarts Luke Bosker. U kunt snel terecht bij onze gespecialiseerde tandarts voor een op maat gemaakte, onzichtbare beugel van Invisalign. Creëer met deze beugel rechte tanden voor een mooier gebit en een stralendere lach, zonder dat iemand ziet dat u hem draagt.

CBCT-scan

Tandarts Abas is gecertificeerd Cone Beam Computed Tomography-specialist en heeft daarom ook een CBCT in huis. Normale röntgenfoto’s zijn 2-dimensionale “platte” foto’s. Middels een CBCT-scan kunnen we 3-dimensionale scans maken, waarmee we de mond, de tanden en kiezen alsmede het bot en de kaakholtes in de 3D bekijken.

Digitale tandheelkunde

Bij Tandarts Abas proberen we het nemen van afdrukken (het happen) tot een minimum te beperken. Daarvoor hebben wij een Orale Mondscanner tot onze beschikking. Met deze scan kunnen we studiemodellen laten printen, digitaal kronen en bruggen maken (ook op implantaten) en kunnen we zelfs protheses digitaal maken. Informeert u naar deze behandeling.